<<< http://www.mladifest.com/ <<<

<<< Sporedi romanj v Međugorje, Lourd,... <<<

Prevozi in turizem - Pavel Pečelin - Žiri s.p.
 
Romanje v San Giovanni Rotondo
  Loreto, Monte sant Angelo

>>> slike iz lanskega romanja >>>     >>> S.Giovanni Rotondo >>>     >>> p. Pij >>>     >>> Nadangel Mihael >>>

>>> Slike  iz romanja 2017 >>>     >>> Loreto >>>

Od 11.  do  14. april 2018           Trajanje potovanja: 4 DNI

Lepo vabljeni na romanje v San Giovanni Rotondo, romarski kraj v Italiji, kjer je živel pater Pij, ki je bil znan po stigmah in ga je papež Janez Pavel II razglasil za svetnika. Obiskali bomo še Angelsko goro, kjer se je prikazoval nadangel Mihael in Loreto, kjer je nazareška hišica, v kateri je nekoč živela Marija...
         

1. DAN - sreda 11. april:
Odhod avtobusa iz Žirov, Gorenja vas, vožnja po Poljanski dolini, Škofja loka, Ljubljana (Avtobusna postaja in parkirišče Dolgi most). Vožnja s postanki mimo Benetk, Bologne, Ancone in Pescare do San Giovani Rotondo, ki leži sredi Garganskega polotoka. Tja bomo prispeli v večernih urah. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. DAN - četrtek 12. april:
Zajtrk. Po zajtrku se bomo udeležili Sv.Maše v kapeli. Danes dopoldne in naslednji dan dopoldne bomo namenili ogledu mesta San Giovani Rotondo in krajev, kjer je živel in deloval pater Pij, ki je bil še za časa življenja znan po svojih stigmah, znamenjih Kristusovih ran. Papež Janez Pavel II. ga je leta 2003 razglasil za svetnika. Danes je San Giovani Rotondo eden najbolj obiskanih romarskih krajev v Evropi. Ogledali si bomo svetišče, staro in novo cerkev, mozaike p.Ivana Rupnika, bolnišnico, muzej, molili Križev pot ter obiskali svetnikov grob.

V popoldanskem času se bomo zapeljali na »Angelsko goro« - Monte S. Angelo, s katere je lep pogled na Jadransko morje in vso pokrajino Garganskega polotoka. Tu se nahaja podzemno svetišče nadangela Mihaela, ki velja za romarski kraj že od 8. ali 9. stoletja dalje. V tej votlini se je tamkajšnjemu škofu 8. maja 492 prvič prikazal nadangel Mihael, potem pa še dvakrat. Tam je Bog na njegovo priprošnjo storil mnogo čudežev.
Povratek v hotel, večerja in nočitev.

3. DAN - petek 13. april:
Zajtrk. Sv.Maša. Dopoldne romarske aktivnosti v San Giovanni rotondu.
Popoldne vožnja ob obali Jadranskega morja proti severu - v Loreto. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.
 

4. DAN - sobota 14. april:
Zajtrk. Sv.Maša in ogledi.
Mestece Loreto je zgrajeno na griču okoli bazilike, z znamenito nazareško hišico, v kateri je nekoč živela Marija. To hišico so iz Nazareta (po delih) najprej prenesli na Trsat, potem pa v Loreto.
Po ogledu sledi prosti čas za nakupe in okrepčilo.
Vožnja mimo Ancone, Bologne in Padove proti domu, kamor prispemo v večernih urah.

Duhovno vodstvo   g.Janez Šket  (župnik iz grosuplja)

CENA:   (cena bo znana v kratkem)

Prijave in informacije:  - Julijana: 041-770-755
>>> prijava po internetu >>>

   Lepo vabljeni!


       17. 1. 2018

Skupaj - ogledi vseh strani:

eXTReMe Tracker